23 Mayıs 2014 Cuma

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi



Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi ( 20-25 adet)

Malzemeler:

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
Silme 1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un


Yapılışı:

1) Margarin ve yumurta oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkartılıp yarım saat beklenir.
2) Daha sonra tüm malzemeler bir araya getirilip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
3) Hamur buzdolabında 30 dk kadar dinlendirilir. (Dinlenmeyen hamur pişince küçülüyor haberiniz olsun.)
4) Hamurdan parçalar koparılarak yarım santim kalınlığında açılır.
5) İstenilen kalıpla kesilip yağlı kağıt üzerine koyulur. ( bu aşamada uzun çubuk takabilirsiniz.)
6) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirilir.
7) Pişen kurabiyeler ızgara telinin üzerine alıp soğutulur.
8) İstenilen renk şeker hamuru yine aynı kalıpla kesilip kurabiyelerin üzerine bal sürülerek yapıştırılır. Süslemesi yapılır.

Not:
1) Şeker hamuru kurabiyeye bal sürülerek yapıştırılır. ancak şeker hamurunun üzerine başka şeker hamuru yapıştırmak istiyorsak çok az su sürmeliyiz.
2) eğer az sayıda kurabiye istiyorsanız kalan kurabiyelerinizi fındıktan az büyük yuvarlayıp pişirebilir, fırından çıkardıktan 1-2 dk sonra tarçınlı pudra şekerine bulayıp çay saati kurabiyesi yapabilirsiniz, tavsiye ederim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...